BOOKWIDGETS INTERACTIEF VOOR BEGINNERS (online)

Wednesday 24 February 2021 van 14h tot 16h // Deelnameprijs: €39

Eenvoudige interactieve activiteiten kunnen diverse leerbehoeften ondersteunen.

Hoe kan ik lesgeven met deze tool?

Bookwidgets

Met BookWidgets kunnen leerkrachten een heleboel verschillende soorten interactieve inhoud maken. Voorbeelden van elk type widget zijn beschikbaar om te gebruiken als sjabloon om mee te beginnen, en een tutorial leidt je door de stappen. Er zijn 40 verschillende widgets die je kunt maken en die je kunt delen via een link, een QR-code, een e-mail en Google Classroom. Eenvoudige beoordelingen die je kan integreren zijn onder andere exit-slips, quizzen en werkbladen. Kinderen kunnen vaardigheden oefenen en herhalen met flash cards, puzzels of spelletjes zoals hangman of bingo.

Creëer een blended/flipped aanpak met gepersonaliseerd materiaal dat gemakkelijk kan worden toegewezen via Google Classroom, Smartschool en dergelijke meer. Bij het maken van quizzen kan je kiezen uit meer dan 30 soorten vragen voor alle vakgebieden. Voeg antwoorden toe aan de opzet, zodat quizzen zichzelf kunnen beoordelen en leerlingen direct feedback krijgen. Differentieer digitaal door versies van één werkblad te maken en deze toe te wijzen aan groepen leerlingen in Google Classroom, Smartschool etc. De WebQuest-widget is vooral nuttig voor een gemengde aanpak; binnen de widget kan je instructievideo’s, games en quizzen insluiten.

Wat is het?

BookWidgets is een eenvoudig te gebruiken platform voor het maken van interactieve oefeningen zoals exit slips, spelletjes, tijdlijnen, foto- en video-gebaseerde activiteiten, en nog veel meer. Het kan worden geïntegreerd met andere programma’s zoals Google Classroom, Smartschool, Canvas en Moodle. Een gevarieerde bibliotheek van widgets kan worden gebruikt om alle vakgebieden te ondersteunen. Widgets zijn gegroepeerd op test en toetsing (exit slips, flash cards, quizzes, tijdlijnen en werkbladen), spelletjes (bingo, memory en kruiswoordraadsels), afbeeldingen en video’s (hot-spot afbeelding, YouTube-speler en beeldcarrousel), en wiskunde (actieve plot, grafieken en rekenkunde). Je kan ook PDF’s, Google Maps en Wikipedia-artikelen insluiten.

Bookwidgets

Leerkrachten kunnen elk van de widgets aanpassen, en een wizard leidt hen door het bouwproces. Leerkrachten kunnen voltooide widgets delen als een link of ze insluiten op een website. Met Analytics kunnen docenten de activiteit van leerlingen bijhouden en beoordelen. Een wekelijkse blog op hun website voor docenten suggereert nieuwe benaderingen en praktische toepassingen.

Inhoud van deze sessie

In deze interactieve stap-voor-stap nascholing voor beginners leer hoe je BookWidgets-oefeningen maakt en deelt met leerlingen. Je leert ook hoe je de oefeningen kan verbeteren, feedback kan geven en het werk kan terugsturen naar de leerlingen.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN

Deel dit bericht!